Paul Brantz biedt organisaties een aantal eendaagse vaardigheidstrainingen. 


Een aantal voorbeelden van vaardigheidstrainingen zijn:

•    Verzuimmanagement en verzuimgesprekken 

•    Managementgesprekken 

•    Coaching

•    Adviesvaardigheden 

•    Feedback

•    Presentatievaardigheden

•    Timemanagement

 

Verzuimgesprekken

Deze training geeft antwoord op de vragen: Hoe ga ik het gesprek aan met mijn zieke medewerker? Wat mag en kan ik tegen een zieke medewerker zeggen? Hoe bereid ik het voor? Ik wil eigenlijk dat de medewerker weer aan de slag gaat. Hoe krijg ik de verzuimdrempel omhoog? En hoe verlaag ik de hersteldrempel? Wat mag ik en wat kan ik?

 

Managementgesprekken

Deze training geeft antwoord op de vragen: Hoe breng ik de boodschap? Hoe bereid ik me voor en zorg ik dat er ook nog een gezamenlijke toekomst is na het gesprek? Met wie heb ik in het gesprek te maken en hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn boodschap duidelijk overkomt?

In deze training wordt met een trainingsacteur gewerkt.

 

Coaching

Deze training geeft antwoord op de vragen: Hoe leer ik mijn medewerkers zelfstandig te worden? Hoe kan ik mijn medewerkers in hun kracht zetten. Wat kan ik in mijn eigen gedrag aanpassen om goed contact met mijn medewerkers te krijgen? Hoe bereik ik met minimale inzet een maximaal resultaat zonder alles zelf te doen? In deze training krijgen de cursisten een aantal praktische tools en krijgen ze inzicht in hun eigen valkuilen als coach.

 

Adviesvaardigheden

Welk gedrag en welke gespreksstijl genieten je voorkeur? Bewustwording van voorkeursgedrag van je gesprekspartner en je eigen voorkeursstijl in adviseren staan centraal in deze training. Tevens krijg je antwoord op de vragen: Tussen welke stijlen van advisering kan ik wisselen? Wat is het effect van mijn voorkeursstijl van adviseren? Hoe kan ik de acceptatie van mijn advies vergroten?

 

Feedback

Alle planningsgesprekken, voortgangsgesprekken en beoordelingsgesprekken staan of vallen bij het geven van adequate feedback/feedforward. Deze training geeft antwoord op de vragen: Hoe geef ik feedback op een volwassen manier? Hoe ga ik om met de feedback die ik krijg als leidinggevende? Wanneer ontstaan ' ja maar'-situaties? Wat kan ik doen om ‘ja maar’-situaties te voorkomen.

 

Presentatievaardigheden

Deze training geeft je naast diverse inzichten en tips met betrekking tot de praktische kant van een presentatie ook inzicht en bewustwording ten aanzien van je eigen verbale en non-verbale communicatie.

 

Timemanagement

Deze training geeft antwoord op de vragen: Hoe krijg ik weer regie over mijn agenda? Hoe kan ik mijn werk zo organiseren dat ik tijd overhoud voor zaken die altijd blijven liggen? Hoe kan ik effectiever worden in het gebruik van de beschikbare tijd?

 

Maatwerktrainingen

Heb je behoefte aan iets anders? Uiteraard is het altijd mogelijk om maatwerktrainingen te ontwikkelen en te verzorgen. Aarzel niet en neem direct contact op voor een oriënterend gesprek over de verschillende mogelijkheden.


Wil je meer weten?

Bel Paul Brantz op telefoonnummer 06-21280299 of mail naar contact@brantzhrm.nl